Det er mange som drømmer om et eget vaskerom, å bruke badet som et kombinert bad og vaskerom kan være praktisk på en måte, men samtidig er det nesten aldri nok plass.

Hvis du er så heldig at du flytter et sted der du kan bygge et vaskerom fra bunnen av, da er selvfølgelig en effektiv vaskemaskin en sentral del. Samtidig er det mye annet spennende du kan gjøre, hvis plass ikke er en begrensning.

Legg til rette for effektiv klesvask

Før valg av fliser, maling og lignende blir aktuelt er det lurt å tenke over hvilke behov du har. Legg til rette for store overflater for sortering av klær, og godt med plass til nødvendig oppbevaring. Hvis det finnes rom for det er det smart å lage plass til oppbevaring av klær som ikke er i sesong på det samme rommet.

Et av de mest kritiske momentene på veien mot en effektiv klesvask er god sortering. Derfor kan det være smart å legge til rette for at alle i familien sorterer skittentøyet allerede på veien til vaskerommet. Det finnes selvfølgelig mange måter å gjøre dette på, men det er i hvert fall nødvendig med flere skittentøyskurver.

Tenk på muligheter i forhold til vaskemaskiner og tørketrommel

Det har kanskje ikke noen hensikt i seg selv å ha flere vaskemaskiner, men i mange familier kan det faktisk være praktisk med to vaskemaskiner hvis det finnes plass til det. Da kan du i tillegg kjøpe en vaskemaskin ekstra når det dukker opp et godt tilbud, og når en av vaskemaskinene må skiftes ut trenger du heller ikke kjøpe første maskin du finner.

En tørketrommel er selvfølgelig lurt å ha, men hvis du har tilgjengelig plass kan et tørkeskap også være praktisk for mer ømfintlige klesplagg. Dessuten kan du lage plass for pleie og tørk av sko, noe som alltid er vanskelig å finne naturlig plass til i andre rom.