Når du skal reise på safari så gjelder uten tvil det gamle ordtaket «less is more». Så lenge du pakker det du trenger for å bevege deg komfortabelt, og være trygg og sikker på reisen, så har du det du trenger. Dette er ikke reisen da du bør ha med deg høyhælte sko eller fem antrekk til hver dag.

Hvis du reiser med anerkjente aktører som safaritours.no , vil de selvfølgelig kunne gi deg tips til hva du egentlig bør og ikke bør pakke. Noen destinasjoner har et stort utvalg av butikker, men på andre er det kanskje ikke mulig å kjøpe noe som helst.

Det aller mest nødvendige

Til å begynne med må du ha med det som er nødvendig for å i det hele tatt komme deg av gårde på reisen, og dessuten kunne komme deg igjennom opplevelsen på en trygg måte.

Pass, kredittkort og penger er en absolutt selvfølge. Spesielt passet kan være greit å sjekke en god stund før avreise, med tanke på hvor lang tid det kan ta å få et nytt. Dessuten kan det være lurt å lagre en kopi av passet som et bilde på mobiltelefonen eller lignende. Det er lurt å ha med seg flere kredittkort fra forskjellige banker, slik at du alltid har et i reserve.

Vær også nøye med nødvendig medisiner, kontaktlinser og lignende. Det er ting som kan være vanskelige å få tak i på reisen. Et lite reiseapotek kan være greit, så du er forberedt for mindre skader eller sykdommer på reisen.

Komfortable og luftige klær

Når du skal på en safarireise, handler det meste om komfort. Du kan sitte mange timer på fly, og så være ute på savannen under til dels svært skiftende forhold og temperaturer. Klær bør være luftige, og bruk gjerne forskjellige lag så du kan tilpasse deg etter temperatur. Dessuten bør du ha med både åpne og lukkede sko, til forskjellige miljøer.