En av de store innen lysdesign er det britiske merket Tom Dixon. Dette er et relativt nytt merke som ble etablert i 2002. Men på disse årene har det rukket å bli kjent over hele verden. Det er mange som har lagt sin elsk på deres nytenkende og innovative lysdesign. Firmaet holder til i London, og spesialiserer seg på interiør og belysnng.

 

Tom Dixon har blitt et respektert navn blant designere verden over, noe ikke mange selvlærte designere klarer å oppnå. Dette takket være den gode kvaliteten og det flotte designet han tryller frem.

 

Lampene fra Tom Dixon er unike, og du kan ta en nærmere titt på dem hos lampemesteren.no. De eksperimenterer med figurer, materialer og geometriske former. Du finner alt fra speilblanke overflater, til myke buer og skarpe kanter.

Kort om designeren Tom Dixon

Tom Dixon ble født i Tunisia, men flyttet til England med familen da han var relativt ung. Han viste seg tidlig som et kunstnerisk talent, først som bassist. Dessverre kom han utfor en ulykke, og måtte derfor finne en annen karriereretning. Han begynte å jobbe med en gammel motorsykkel, og lærte seg på den måten mye om metaller og ulike sveisemetoder. Deretter fikk han seg jobb i møbelkjeden Habitat, og arbeidet der mye med ulike metaller. Og det er nettopp metall som gjør seg gjeldende i mange av Tom Dixons design.

 

I 2002 startet han altså opp sitt eget designmerke, Tom Dixon, i samarbeid med David Begg. De to har gjort enorm suksess, og deres design er sterkt inspirert av den engelske kulturarven.

Fantastisk lysdesign

Det som gjør Tom Dixon så unik, er de fantastiske formene på designene, i tillegg til enestående materialer. I sortimentet finner man alt fra gulv- og bordlamper til pendellamper, vegglamper og lysekroner. Og det er altså den engelske kulturarven som går igjen i alle produktene.

 

En av de mest kjente lampe design av Tom Dixon er Etch-serien. Den geometriske utformingen gir en dramatisk effekt, og lyset kaster en fantastisk flott skygge når lampen er tent. Lampen er av metall, og har en polert look. Overflatene på Etch-serien fås i kobber, stål og sort.

 

En annen kjent serie er Beat. Denne har du kanskje, uten å vite det selv, sett i både hjem, restauranter og hoteller. Dette er pendellamper med et minimalistisk preg, og de er inspirert av tradisjonelle vannbeholdere og messinggryter.

 

Med en lampe fra Tom Dixon er du garantert oppmerksomhet fra gjestene dine.