Med litt planlegging og egeninnsats er det mulig å spare mye penger på bilpleieprodukter. De aller fleste kjenner sikkert til at det er mye rimeligere å kjøpe spylervæske i forveien, sammenlignet med å kjøpe de dyre merkene når du vel er helt tom på bensinstasjonen. Det samme gjelder også for andre produkter til bilen.

Det er enkelt å finne produkter som passer til bilen din, på sider som https://www.billigbilpleie.no/ kan du helt enkelt bare legge inn registreringsnummeret på bilen din, og finne produkter som passer. I tillegg finnes det selvfølgelig et stort utvalg av produkter som kan brukes til alle bilmerker og modeller.

Vurder å vaske bilen selv på en ansvarlig måte

Det er fort gjort å bruke flere tusen kroner på profesjonell rengjøring av bilen, og noen ganger er det kanskje også på sin plass. Likevel er det mye vask, rengjøring og vedlikehold du kan gjøre helt på egen hånd. Pass på å bestille de produktene du trenger godt i forkant, så slipper du igjen å kjøpe dyre produkter i siste liten.

For de aller fleste anbefales det å vaske bilen i en vaskehall eller annen løsning der du er sikker på at sterke vaskemidler ikke renner rett ut i naturen. Du bør selvfølgelig også vurdere produktene du bestiller, slik at de også har en så begrenset miljøpåvirkning som mulig.

Forebyggende vedlikehold og et lite lager av reservedeler

Hvis du har en bil som du føler deg trygg på, og det er problemfritt å for eksempel skifte lyspærer, kan det noen ganger lønne seg å ha et lite lager av slitedeler hjemme. Det bør selvfølgelig være begrenset til det aller mest nødvendige, men hvis for eksempel pærene til bilen er relativt rimelige skader det aldri å ha noen ekstra på lager. Da vet du at du ikke trenger å kjøpe dyrere alternativer når du virkelig må bytte.