Persienner er i skuddet som aldri før. Sikkert fordi de ser pene ut, er lett å montere, og stenger ute så mye lys du selv ønsker, når du ønsker det. Men hvor bør man kjøpe dem for ikke å betale mer enn hva man behøver?

Det å svare på dette spørsmålet er ikke enkelt, fordi pris henger ofte sammen med kvalitet, og fordi det finnes så mange ulike typer og varianter at man ikke kan bruke pris som den eneste beslutningsfaktor.

Først må du bestemme deg for hvilke persienner du ønsker deg. Dernest må du finne ut om de målene du ønsker på persiennene er innenfor standardmål, eller om du må spesialbestille dem på grunn av ukurant størrelse.

Når dette er avklart må du finne ut om du ønsker persienner av metall, plast eller av annet materiale. Om persiennene skal være mekaniske, eller elektrisk. Osv.

Når du så har funnet ut hva du egentlig er på søk etter, er tiden kommet til å se på pris. Hvor finner du den persiennen du ønsker deg til best mulig pris.

Til dette er Internett et meget godt søkeredskap. Selv om du ikke ønsker å handle persiennene via en nettbutikk så kan du bruke internett til å søke opp hvem som leverer det du ønsker, og til hvilken pris.

Ett raskt søk på Google med søkeordet «rimelige persienner» gir 480 000 treff som selvsagt er alt for mye å søke blant, mens «rimelige persienner i metall» gir ca. 14 000 treff. Noe som er langt mer overkommelig. Hadde vi foretatt et Google-søk etter et spesifikt merke eller modell, hadde vi fått langt færre treff, men samtidig mer relevante treff. På denne måten kan vi finne ut hvor vi får tak i det beste tilbudet på akkurat de persiennene vi ønsker til våre vinduer.

PS. Norges billigste metal persienner finner du på Gardinshoppen.no hvis vi skal tro dem på deres ord.