Høst og vinter er ypperlige årstider for innekos og forskjellige kreative hobbyer, og du kan være enda mer kreativ med spennende materialer. Ny maling, lerreter, krympeplast, leire, perler eller materialer til å støpe med – mulighetene er bokstavelig talt uendelige.

Lag din egen høstdekorasjon med krympeplast

Høsten byr på mange fantastiske fargespill, og flotte høstfarger kan gi inspirasjon til kreasjoner i oransje, rødt, gult og brunt. Samtidig er høstløvene forgjengelige og ømfintlige, men hva med å lage noe høstinspirert pynt?

Et vindspill kan gjerne få et høsttema, kanskje med utgangspunkt i vakre kvister du har funnet i skogen. Smykkesnor gir bedre bevegelighet enn grovere tråd eller tau, og krympeplast kan benyttes til å lage elementer med utsøkte detaljer. Krympeplasten dekoreres med fargeblyanter, og den krymper når den behandles i en helt vanlig stekeovn.

Fullfør kunstverket ditt med noen fargerike perler, eller kanskje noen tørkede bær eller nøtter. Alt for å få en lun og deilig følelse av høst.

En flott adventskalender i tre

Høstmånedene kan være hektiske, og det føles kanskje allerede som at julen er rett rundt hjørnet. Da er det faktisk lov å begynne å forberede seg for både juleverksted, adventstid og selve julefeiringen. Å male og dekorere flotte juledekorasjoner i tre er noe for alle aldre.

Å lage figurer i tre kan være møysommelig arbeid, og det er ikke alltid mulig å oppnå det ønskede resultatet. Da er det i mange tilfeller bedre å kjøpe et ferdig sett med figurer i tre. Disse er vanligvis laserkuttet, noe som gjør det mulig å lage fantastiske detaljer i tynt tre.

Tre kan selvfølgelig males, noe som gir en fantastisk frihet når det gjelder både farger og overflater. Dessuten passer det fint med kunstig snø som dekorasjon. Det finnes trefigurer i en mengde størrelser, noe som for eksempel gjør det mulig å plassere dem i en glassklokke. Lykke til med høstens hobbyprosjekter.