For mange er det ikke nødvendig å ha 20GB mobildata i måneden, og dersom man kan klare seg med litt mindre er det også enklere å finne et rimelig mobilabonnement. Nesten alle mobilabonnement tilbyr i dag minst et par GB mobildata i måneden og for mange er dette mer enn nok. Det er også kjedelig å betale for mer enn man bruker, og dersom man har behov for å legge til data kan man ofte kjøpe ekstra datapakker etter behov.

Det viktigste man må tenke over når man skal velge mobilabonnement er derimot hva man skal bruke mobilen til mest, og hvor mye man er villig til å betale for det i måneden. Mange mobiloperatører tilbyr mobilabonnement tilpasset bestemte kundegrupper, som for eksempel ungdomsabonnement for yngre brukere som gjerne har behov for rimeligere abonnement.

Et utvalg billige mobilabonnement

En rekke nettsteder kan tilby en oversikt over mobiloperatører og de ulike mobilabonnementene man kan velge mellom, slik at du lettere kan finne et abonnement som passer for deg. Her kan man for eksempel velge å filtrere på pris om man leter etter de billigste mobilabonnement på markedet, eller andre faktorer som betyr mye for deg når du skal velge abonnement.

Blant de billigste mobilabonnementene som tilbys, finner man en rekke abonnement som koster mellom 200 og 300 kroner i måneden. De fleste mobilabonnementene som koster under 300 kroner kommer med mellom 3 og 5 GB mobildata inkludert per måned. Dersom dette er nok datamengde for deg i måneden, kan man fint finne et rimelig mobilabonnement.

Blant mobilabonnementene som tilbyr 4 GB mobildata til lavest månedspris, finner vi Fjordkraftmobil 4GB og Talkmore 4GB fra Telenor og Oncecall 4GB fra Telia. Ønsker man mer mobildata stiger også prisen noe, og for 6 GB må man for de fleste mobilabonnementene opp på en månedspris på nærmere 300 kr per måned, eller litt mer.